Monday, November 19, 2012

'Kebijaksanaan' Anwar Ibrahim terserlah (1)

Sori la DSAI. Hari ni terpaksa aku cakap apa yang patut dan teguran ini bukan nak menjatuhkan cuma perlu diingat jangan lagi berlaku kesilapan yang dulu. Berapa kali lagi nak minta maaf??

Siapa dia Dr Mansor? Pejuang ker dia? Pejuang celah mana?

Duduk baris depan sewaktu demo?
Lantang bersuara dalam menegakkan keadilan?
Sering berceramah berkempen untuk sedarkan rakyat?
Sering membawa isi isu sensasi?
Sering keluar media seperti Harakah? keadilan?
Sentiasa Sebuk dengan parti?
Berjuang habis habisan?
Pernah di gari polis?
Pernah di pukul polis?
Jika senarai di atas itu merupakan ciri ciri yang ada pada diri Dr Mansor,maka kami rakyat yang ingginkan kemenangan Pakatan Rakyat dan seterusnya memerintah Malaysia menyokong 100% jika nama Dr Mansor di calonkan.
The best APAM in the world.. http://worldofapam.blogspot.com

Korang berani tweet? pasai apa tak berani nak tegur?
pasai takut hilang jawatan ya?hik hik hik !!
Namun !!Malang sekali,puas penulis mencari gerak kerja beliau dalam Googles namun takjumpa apa yang di lakukan,jasa jasa Dr Mansor melainkan kerja jahatnya mengutuk Lim Guan Eng di belakang dengan berbagai bagai kutukan!!

Inikah ciri ciri pemimpin yang Dr Sri Anwar Ibrahim mahukan? Penulis tidak percaya Ds Anwar bodoh tidak tahu semua ini melainkan “berhutang” secara peribadi terhadap Dr Mansor lantas mengheret parti PKR dalam kancah politik peribadinya pula!!

Siapa di belakang semua nih? penulis boleh senaraikan apa yang berlaku di belakang tabir mengapa DSAI terpaksa memilih Dr Mansor pada hal ada lagi ramai orang yang bertungkus lumus,bergolok bergadai menaikan nama PKR !! tapi malangnya Dr Mansor juga yang di pilih…malang 1000 kali malang..Bukan semua keputusan DSAI ini betul!!Nanti lah bila tergerak hati penulis akan dedahkan dalam siri seterusnya.

TERKINI! Mansor Cantas Peluang Chegubard?

Pengumuman mengejut Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim yang menamakan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mansor Othman sebagai calon KEADILAN mewakili Pakatan Rakyat bertanding di parlimen Nibong Tebal, mengesahkan spekulasi bahawa Mansor dikatakan mencantas peluang Ketua KEADILAN Rembau, Badrul Hisham Shahrin atau Chegubard di parlimen itu.

Bercakap dalam satu ceramah di Sungai Udang malam tadi, alasan Anwar meletakkan Mansor bertanding adalah kerana dia merupakan ketua KEADILAN negeri dan selayaknya menentang Ketua Umno Pulau Pinang, Zainal Abidin Osman yang kecundang di tangan bekas ahli parlimen KEADILAN, Tan Tee Beng yang melompat menjadi ahli parlimen bebas dan setelah meyertai KITA, dipecat awal tahun ini.

Bagaimanapun, pengumuman tersebut dikatakan hanya akan menambah kekalutan dalam parti itu setelah Chegubard kerap berada di kawasan parlimen tersebut bagi memperkenalkan diri sejak beberapa bulan lalu.

Masalah timbul apabila Mansor juga merupakan ADUN Penanti dalam parlimen Permatang Pauh yang diwakili sendiri Anwar, kerana Pakatan Rakyat dikatakan akan mengemukakan usul satu calon satu kerusi dalam pilihanraya umum akan datang seperti yang dicadang Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Karpal Singh.

Bagaimanapun, peraturan itu tidak terpakai kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kerana khidmatnya masih diperlukan di peringkat persekutuan dan negeri.

Berbalik kepada Mansor, imejnya yang sedikit calar apabila terbongkar rakaman audio yang mengkritik Guan Eng sebagai ‘tokong’ juga sedikit sebanyak menjejaskan reputasinya sendiri kerana walaupun dianggap perkara kecil, namun ia secara tidak langsung membawa imej kurang baik KEADILAN negeri dalam Pakatan Rakyat.

Manakala jika diukur dari segi populariti pula, Chegubard lebih disenangi penduduk di sana kerana dia sememangnya berasal dari parlimen itu.

Setakat ini, Chegubard masih belum memberi sebarang komen berhubung pengumuman Anwar dan perkembangan menarik ini pastinya akan ditunggu-tunggu kerana Mansor didesak supaya memilih sama ada menjadi ADUN atau ahli parlimen bagi memberi peluang kepada pemimpin lain untuk bertanding.

Ada yang mengatakan, sekiranya Mansor yang dipilih mewakili mereka, peluang KEADILAN untuk merampas parlimen tersebut agak tipis berbanding meletakkan Chegubard yang tahan diuji dengan serangan Umno tidak kira di mana dia berada selain kerap turun bertemu dan menyelesaikan masalah penduduk di sekitar parlimen itu.

Permohonan Anwar  yang meminta maaf tidak cukup untuk menghilangkan kemarahan penduduk Nibong Tebal walaupun mengetahui Tee Beng menjadi alat BN bagi memalukan Pakatan Rakyat.

Dan sepatutnya Anwar memilih Chegubard jika dia merasakan tidak mahu pisang berbuah dua kali sebagaimana yang dilakukan Tee Beng terhadapnya.

Ternyata, walaupun Pulau Mutiara dianggap selamat bagi Pakatan Rakyat mempertahankan kuasa, kemelut kecil menjelang pilihanraya umum seperti ini pasti akan meresahkan jentera kempen yang sudah bersedia menentang Umno dan Barisan Nasional (BN) kelak.
Sumber: Kingofgoblok


***Sumber Berita Dari: http://mediaperak.net/2012/11/17/anwar-silap-pilih-dr-mansor/